Kan du sætte skub på den grønne omstilling i fødevaresektoren?

06-06-2023

Grønt Udviklings- & Demonstrationsprogram har nu åbnet årets anden ansøgningsrunde med en forventet pulje på ca. 100 mio. kr., og er dermed klar til at yde tilskud til projekter, der sætter skub på fødevaresektorens grønne omstilling.

Årets anden ansøgningsrunde i GUDP er åbnet med en forventet pulje på 100 mio. kr.  

I årets anden runde vil der fortsat blive lagt vægt på projekter, der medvirker til at reducere udledning af klimagasser, og som i ansøgningen kan pege på direkte, målbare klimaeffekter.

Hertil vil GUDP bl.a. støtte projekter, der arbejder med alt fra udvikling af nye alternative proteiner og fødevareingredienser til foder og velsmagende, ernæringsrigtige fødevarer, over projekter der fremmer beskyttelse af natur og biodiversitet og som skåner vandmiljøet, til projekter der adresserer effektiv ressourceudnyttelse, herunder reduktion og forebyggelse af madspild.

Endelig ønsker bestyrelsen for GUDP at se projekter, der er forankret i erhvervet Det vil sige, at bestyrelsen vil prioritere projekter, hvor aktørsammensætningen repræsenterer alle de dele af værdikæden, som er relevante for at få det fulde udbytte af projektet.

Grundlaget for bestyrelsens vurdering af ansøgninger i årets anden ordinære ansøgningsrunde er GUDP’s nye strategi for 2023-2027 og handlingsplan for 2023.

Hent GUDP´s strategi her

Handlingsplanen beskriver bestyrelsens fokus og prioriteter for 2023, og kan tilgås her

Ansøgningsrunden løber fra d. 6. juni til den 31. august kl. 12.

I tvivl om, at dit projekt er relevant?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din idé lever op til kriterierne for at modtage projekttilskud fra GUDP, så er du altid velkommen til at sende GUDP-sekretariatet en kort projektbeskrivelse.

Derefter vil vores sagsbehandlere vende tilbage med kvalificeret vejledning, og måske skubbe din idé tættere på virkeligheden.

Din projektbeskrivelse skal udfyldes i vores formular, og må højst fylde én side.

Formularen til projektbeskrivelsen finder du her

Abonnér