Ny GUDP-bestyrelse udpeget: Disse otte profiler skal sætte retningen de kommende fire år

29-06-2022

Nu er det officielt: Den nye bestyrelse for Grønt Udviklings- & Demonstrationsprogram (GUDP) er udpeget, og består af både nye såvel som kendte stærke profiler.

GUDP har fået en ny bestyrelse. Dermed er der nu klarhed om, hvem der for de næste fire år skal sætte retningen for den grønne støtteordning, der giver tilskud til udviklings-, demonstrations- og netværksprojekter i hele værdikæden inden for fødevareproduktionen.

Udover at sætte retningen, så er det også bestyrelsen, der beslutter, hvilke projekter der er tilskudsberettigede, og dermed kan få økonomisk støtte til at føre de grønne ideer ud i livet. Det er derfor en central rolle, bestyrelsen spiller, når det gælder fremme af den grønne udvikling af fødevaresektoren.

Bestyrelsesmedlemmerne udpeges for en fireårig periode, og der er denne gang udskiftning på seks bestyrelsespladser, mens Irene Asta Wiborg og Mikael Thinghuus fortsætter. Afgående, og nu igen tiltrædende, formand, Mikael Thinghuus udtaler:

”Jeg er utrolig glad for, at ministeren (Rasmus Prehn, red.) har tilbudt mig en forlængelse af formandskabet for GUDP-bestyrelsen. Der ligger rigtig mange vigtige beslutninger, som kan få stor betydning for fremtidens grønne fødevareproduktion, i bestyrelsen. Den opgave er jeg naturligvis stolt og glad over, at kunne arbejde videre med.” udtaler formand Mikael Thinghuus og fortsætter:

”Jeg ser meget frem til at møde den nye bestyrelse, samt at genoptage arbejdet med at fremme den grønne udvikling i fødevaresektoren. Samtidig vil jeg også sige de afgående bestyrelsesmedlemmer en stor tak for det gode samarbejde, der har præget bestyrelsesarbejdet de forgangne fire år.”

Også i GUDP-sekretariatet er der stor begejstring over den nye bestyrelsessammensætning, og medarbejderne ser nu frem til at påbegynde samarbejdet med bestyrelsen. Sonja Canger, enhedschef i Landbrugsstyrelsen og sekretariatsleder for GUDP, udtaler:

”Vi har igen fået en rigtig stærk sammensætning af dygtige personer med relevante og nødvendige kompetencer. Vi i sekretariatet ser meget frem til at understøtte den nye bestyrelses arbejde, og så glæder vi os til at møde de nye bestyrelsesmedlemmer.”

Den nye bestyrelse repræsenterer et bredt spænd af kompetencer inden for fødevareproduktionen, og er udpeget af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri på baggrund af indstillinger fra erhvervsministeren, miljøministeren, uddannelses- og forskningsministeren samt klima-, energi- og forsyningsministeren.

Den nye GUDP-bestyrelse består af følgende personer

Mikael Thinghuus (formand)

Administrerende direktør i Royal Greenland

Royal Greenland er en af verdens førende leverandører af fisk og skaldyr.

Irene Asta Wiborg

Afdelingsleder i SEGES Innovation

SEGES Innovation er en privat og uafhængig forsknings- og udviklingsorganisation indenfor landbrugs- og fødevareområdet.

Nima Tisdall

Stifter af Blue Lobster

Blue Lobster er en app-baseret virksomhed, der forbinder kokke med skånsomme kystfiskere.

Winnie Højvang Bügel

Administrerende direktør for Chr. Hansens danske selskaber

Chr. Hansen er en global bioscience-virksomhed, der producerer alt fra enzymer til modermælkserstatning.

Henrik Lund

CEO i Naturli’

Naturli’ er en førende dansk virksomhed inden for produktion af plantebaserede fødevarer.

Jesper Uggerhøj

Administrerende direktør i Løgismose Meyers

Løgismose Meyers beskæftiger sig i hele værdikæden fra jord til bord med målet om at frembringe kvalitetsfødevarer til almindelige forbrugere.

Signe Didde Frese

CSR-Director i COOP

COOP er Danmarks førende dagligvarevirksomhed med et stort fokus på ansvarlighed og bæredygtighed.

Kristian Lundgaard-Karlshøj

Landbruger og ejer af Ausumgaard

Ausumgaard ligger midt imellem Struer og Holstebro, hvor bæredygtigt landbrug er nøgleordet for driften.

Abonnér